Wie zijn wij?

Eelco & Joan op het strand van Kuta

Laten we ons even voorstellen: wij zijn Joan Keijer en Eelco Nieuwenhuis.
Wij zijn Nederlanders en wonen sinds 2002 op Bali.
In Nederland, Leiden om precies te zijn, was Eelco werkzaam als bouwkundig ingenieur en werkte Joan in haar Mensendieck praktijk.
Wij houden veel van reizen en duiken en hebben de afgelopen 20 jaar veel landen in verschillende werelddelen bezocht.
De schoonheid en diversiteit van Indonesië heeft ons doen besluiten om ons hier permanent te vestigen.

Wij zijn begonnen met duiken in 1993 in Nederland en hebben sindsdien over de hele wereld gedoken.
Er zijn vele mooie duikplekken wereldwijd, maar onze voorkeur ging toch uit naar de wateren rondom de Indonesische Archipel.
Dit was dan ook de reden voor ons om een stuk grond in noord Bali, vlakbij Pemuteran, te kopen om hier een duik organisatie op te zetten.
Helaas besloten een aantal fanatiekelingen Kuta op te blazen, waardoor het toerisme in Bali plat lag. Hierdoor waren we genoodzaakt ons bezig te houden met andere zaken ....

We hebben een paar jaar meubels geëxporteerd en in onze vrije tijd zijn we PADI duikinstructeurs geworden.
Het exporteren van meubels wisten we te combineren met het freelance geven van duikcursussen in Bali, Lombok en Manado, Sulawesi.
Uiteindelijk heeft de passie voor het duiken overwonnen en besloten we ons hier volledig op te richten.
Het toerisme was ondertussen alweer aardig hersteld en links en rechts doken nieuwe duik organisaties en hotels op, wat de keuze voor een toerist niet vereenvoudigde.

Om nu de zoveelste duikorganisatie te worden was in onze ogen geen goed plan, maar wel onze kennis van het duiken en het reizen in Indonesië goed te gebruiken. Vandaar dat we ons zijn gaan richten op het organiseren van duik vakanties rondom Bali, Lombok, Flores, Sulawesi en (sinds kort) de Molukken, in de vorm van Bottles-Up Diving.

Wij zijn niet gebonden aan duikorganisaties of hotels en kunnen daarom reizen samenstellen die het best passen bij uw wensen.
Dit geldt in het bijzonder voor het duiken met wisselende seizoensgebonden weer- en watercondities.

De uitdaging is om een perfecte, op maat gemaakte, vakantie te organiseren voor iedereen, maar vooral voor diegene die het duiken willen combineren met andere intressante bezigheden in en buiten Bali...

Wij hebben deze pagina in de Engelse versie aangepast, zie Bottles-Up Diving.

Deze website is volledig door ons gemaakt; eventuele feedback of suggesties voor verbetering wordt zeer gewaardeerd.
Foto's op deze website zijn gemaakt door ons of een van onze vrienden:
Ricky en Sue Ferguson, Topper Jeroen, Nathalie van Dommelen, Marco de Leeuw en Marilena Burkhard, nogmaals bedankt!
Speciale dank aan Dr Kees Keijer voor de foto's op de "duikcursussen" pagina en het medisch advies voor de "andere reis info" pagina.


Bottles-Up Diving steunt BAWA met hun fantastisch goede werk voor alle dieren op Bali.....

BAWA, Bali Animal Welfare Association is een non-profit organisatie geregistreerd op Bali, Indonesië en gericht op het verbeteren van het leven van dieren.
BAWA's missie: verminderen van leed en overpopulatie door het verlenen van medische zorg, sterilisatie en castratie, voeden van dieren op straat, adoptie en het educeren van kinderen en volwassenen in dieren verzorging. Deze organisatie, samen met hun zuster-organisatie in Australië: The Bali Street Dog Fund, steunen op de hulpverlening van vrijwilligers en de schenkingen van dierenliefhebbers.
Zij hebben uw hulp nodig.